Ο Αγγελής φέρεται να συνδέει δύο «ενδεχόμενους φόνους» με την υπόθεση Novartis

Ο Αγγελής φέρεται να συνδέει δύο «ενδεχόμενους φόνους» με την υπόθεση Novartis Facebook Twitter
0

Απρόσμενη τροπή φέρεται να έχει η σημερινή κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να δήλωσε πως είχε συζητήσει με τους άλλους δύο εισαγγελείς Διαφθοράς, την πιθανή σύνδεση δύο θανάτων «που ενδεχομένως ήταν δολοφονίες» με την υπόθεση Novartis: τον θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και ενός ακόμα προσώπου με το ψευδώνυμο «Ντελιβεράς».

Κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας είχε επίσης διάλογο με μέλη της προανακριτικής, για το σκέλος της κατάθεσής του που αφορούσε στον Σταύρο Κοντονή.

Μέλος επιτροπής: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής, σε συνέντευξή του σήμερα στην ιστοσελίδα enikos, διαψεύδει το διάλογο που μας είπατε ότι έγινε μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ. Τι έχετε να πείτε γι'αυτό;

Αγγελής: Αν ο πράκτορας του FBI στην Αθήνα μου τα μετέφερε ψευδώς, τότε και εγώ σας μετέφερα ψευδώς το διάλογο αυτό

Άλλο μέλος επιτροπής: Καταλαβαίνετε κ. Αγγελή ότι με την επιπολαιότητά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο; Είναι δυνατόν να μεταφέρετε το διάλογο ενός Έλληνα Υπουργού και ενός Αμερικανού Πρέσβη, χωρίς να γνωρίζετε αν αυτός είναι αληθινός;

Ροή χρήματος σε παιδί πολιτικού

Χθες, μεγάλος μέρος της εξέτασης Αγγελή επικεντρώθηκε  στον λογαριασμό στενού συγγενούς πολιτικού προσώπου στην Ελβετία, για τον οποίο είχε κάνει λόγο το FBI, στο περίφημο «ταξίδι στη Βιέννη».

Όπως φέρεται να δήλωσε χθες ο κ. Αγγελής, το FBI φαίνεται να γνώρισε πως υπήρχε ροή χρήματος σε λογαριασμό παιδιού πολιτικού προσώπου, και επιβεβαίωσε το όνομα του πολιτικού. «Στη Βιέννη οι Αμερικανοί μας είπαν "ψάξαμε και βρήκαμε τον λογαριασμό που ανήκει στο παιδί του πολιτικού και από εκεί πληρώνει το ενοίκιο του. Ο λογαριασμός αυτός έχει 30.000", χωρίς να διευκρινίσουν αν είναι ευρώ ή δολάρια. Ουδέποτε οι Αμερικανοί μας έδωσαν αριθμό λογαριασμού», φέρεται να είπε ο Ιωάννης Αγγελής στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Στην κατάθεση του χθες, ο κ. Αγγελής επανέλαβε ότι υπήρχαν «μείζονα ζητήματα» ανακριτικής τακτικής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, ζητήματα της αξιοπιστίας των προστατευομένων μαρτύρων, υπαγωγής τους σε καθεστώς προστασίας και ενοχοποίησης των δέκα πολιτικών προσώπων.

Για τα έγγραφα του FBI, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να κατέθεσε: «Η κ. Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής και αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Με επιμονή προσωπικά ζήτησα να μου δώσει τα έγγραφα από τις αμερικανικές αρχές. Δεν μου τα έδωσε όλα. Υπάρχει έγγραφο που εγώ διάβασα ότι οι Αμερικανοί απαντούν ότι ουδεμία εμπλοκή υπάρχει από πολιτικό πρόσωπο. Εμπλοκή αναφέρουν τα έγγραφα μόνο για γιατρούς».

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ