Ντογιάκος: «Έλληνες εισαγγελείς γρηγορείτε- Απαιτείται αύξηση ατομικής ευθύνης»

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ορισμένα από τα μακροχρόνια προβλήματα έχουν δημιουργήσει ένα είδος επικίνδυνου εθισμού, που αδρανοποιεί τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης και δηλητηριάζει την κοινή γνώμη σε βάρος της, επεσήμανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος

«Έλληνες εισαγγελείς γρηγορείτε», τόνισε απευθυνόμενος στους συναδέλφους του. Αυτό που απαιτείται είναι «η αύξηση του βαθμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου, σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως», υπογράμμισε, αναφερόμενος στην ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων, την ποιότητα και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, είπε κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. 

«Η αύξηση της ατομικής ευθύνης κάθε στελέχους της Δικαιοσύνης θα αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα για την πειστική αντίκρουση των κακόβουλων επιθέσεων και την αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά ακόμα και εχθρών, ιδεατών ή πραγματικών, που αντιμετωπίζει», επεσήμανε. Αυτό, δεν σημαίνει ότι τώρα είναι ανεύθυνοι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

«Μόνο μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας και εκούσια ανάληψη βαρύτερων ευθυνών θα μπορούσε να βοηθήσει, αν όχι στην επίλυση, τουλάχιστον στην μείωση της πίεσης των προβλημάτων της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε. 

«Η ραγδαία αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν είναι ο μόνος τρόπος για την επίλυση ή βελτίωση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης», τόνισε ακόμη και έκανε αναφορά στις «τηλεδίκες».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ποινική Δικαιοσύνη βρίσκεται στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής και το σπουδαιότερο, στο στόχαστρο των μέσων επικοινωνίας, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο αγώνας είναι άνισος, όχι όμως χαμένος. Οι μάχες μεταξύ “τηλεοπτικών δικών” και τεκμηρίου αθωότητας καθημερινές... αντιπαρατίθενται καθημερινά η υπερβολή με το μέτρο, η ψυχραιμία με την ένταση, η άγνοια με τη γνώση, η εντιμότητα με τη σκοπιμότητα», ανέφερε σχετικά. 

«Οι τηλεδίκες στην κορύφωσή τους. Το τηλεοπτικό βήμα αντιμάχονται διάφοροι και κόπτονται δήθεν για την αλήθεια και το μόνο που τελικά επιτυγχάνουν είναι να την κακοποιούν συστηματικά και συνειδητά. Όταν πρόκειται για δικηγόρους κάποιοι εξ αυτών προσδοκούν πολλά από την παρουσία τους στην τηλεδίκη, παρά το γεγονός ότι η εικόνα τους δεν πείθει και για τις ικανότητές τους. Συνήθως δεν το πετυχαίνουν. Πετυχαίνουν, όμως, με βεβαιότητα να επιδεικνύουν τη νομική τους ανεπάρκεια, την έπαρση και την αλαζονεία τους», συνέχισε. 

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα, τόνισε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ