Η διοίκηση του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» χαρακτηρίζει ανυπόστατα και αναληθή τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για ελλιπή ή και ανύπαρκτη κεντρική θέρμανση.

 

«Μετά από ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων, δεν διαπιστώθηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης, στους χώρους του νοσοκομείου», αναφέρει η διοίκηση.

 

Προσθέτει ότι «το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Μονάδα Νεογνών την Παρασκευή και αφορούσε διάτρηση θερμαντικού στοιχείου, αντιμετωπίστηκε άμεσα εντός ολίγων ωρών» και τονίζει ότι σε κανένα από τα τμήματα νοσηλείας ασθενών, λεχωίδων και νεογνών, δεν έχει καταγραφεί έως σήμερα, παράπονο για ελλιπή θέρμανση.

 

Ενημερώνει ότι το πρόγραμμα εργασιών προληπτικής συντήρησης της υπεύθυνης προς τούτο εταιρείας, εκτελείται σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση και από τον έλεγχο που διενήργησε αυτή, διαπιστώθηκε ότι η θέρμανση στους χώρους του νοσοκομείου, λειτουργεί κανονικά.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Στέργιος Χαχάμης, αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο μαιευτήριο «Έλενα», κατήγγειλε τριτοκοσμικές συνθήκες εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η συντριπτική πλειοψηφία των καλοριφέρ δεν λειτουργούν. 

 

Την ίδια στιγμή, παρόμοια στοιχεία έδωσε και για άλλα νοσοκομεία της χώρας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.