Νέο Ηράκλειο: Συλλήψεις ακροδεξιών στο μνημόσυνο Φουντούλη - Καπελώνη

Νέο Ηράκλειο: Συλλήψεις ακροδεξιών στο μνημόσυνο Φουντούλη - Καπελώνη Facebook Twitter
0

Σε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. έξω από το κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους.

Σύμφωνα με το Έθνος, παρά την χθεσινή απαγόρευση της Αστυνομίας για συγκέντρωση στο σημείο, περίπου 50 άτομα μετέβησαν μεμονωμένα στο κοιμητήριο με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά δέκα άτομα για παραβίαση των σχετικών νόμων περί περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επικράτησε ένταση, καθώς αρκετοί από τους συγκεντρωθέντες άρχισαν να πηδούν πάνω από την περίφραξη του κοιμητηρίου για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί από ομάδα του ακροδεξιού χώρου στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, ωστόσο απαγορεύτηκε μαζί με εκείνη ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Υπενθυμίζεται πως χθες σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ανέφερε: 

«Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων: Την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος "Έλληνες για την πατρίδα" και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασίστηκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο (2) συναθροίσεων».

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ