Νέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ

Νέες ενστάσεις για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της ΧΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Alexandros Michailidis / SOOC)
0

Νέες ενστάσεις για τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων στη δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διατύπωσαν σήμερα Δευτέρα οι συνήγοροι υπεράσπισης, ζητώντας την παρουσία δικαστικού λειτουργού στο ειδικό δωμάτιο του κτιρίου της Ασφάλειας (ΓΑΔΑ,) απ' όπου αναμένεται να εξεταστούν οι 5 προστατευόμενοι μάρτυρες.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, στο ειδικό δωμάτιο θα πρέπει να βρίσκονται το ένα ή και τα δύο αναπληρωματικά μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία τους επί του αιτήματός τους οι συνήγοροι διερωτήθηκαν: «Πως θα γνωρίζουμε εάν ο μάρτυρας έχει στα χέρια του την προανακριτική του κατάθεση και την συμβουλεύεται; 'Η εάν θα βρίσκεται δίπλα του κάποιος προανακριτικός υπάλληλος που ήταν μαζί του όταν κατέθετε στην προδικασία;»

Σημείωσαν δε ότι οι εν λόγω μάρτυρες εκτός από την απόκρυψη των στοιχείων τους θα καταθέσουν σύμφωνα με τον νόμο και με αλλοιωμένη φωνή.

Η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της ζήτησε να παρασταθεί κατά την διάρκεια της κατάθεσης μέλος του δικαστηρίου, χωρίς όμως -όπως είπε -την μετάδοση εικόνας, αφού οι μάρτυρες έχουν την ιδιότητα του προστατευόμενου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίασή του, η οποία έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ