Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση για τα σημερινά επεισόδια στη Νεα Σμύρνη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης και της πορείας κατά της αστυνομικής βίας. 

 

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε σήμερα, μετά από κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων, στον απόηχο του τραυματισμού πολίτη από αστυνομικό, την Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Απόψε τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

 

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, στις 6μμ συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 άτομα στην πλατεία της περιοχής. Στις 18:45μμ περίπου 3.000 από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

 

Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τους τραυματισμούς αστυνομικών & τα επεισόδια- 10 συλλήψεις
EUROKINISSI

 

Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τους τραυματισμούς αστυνομικών & τα επεισόδια- 10 συλλήψεις
EUROKINISSI

 

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, «πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.»

 

Κατά την αστυνομία, «οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις» και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με «λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.»

 

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ συνολικά τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει δέκα συλλήψεις. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι έχει διακομιστεί στο 401. 

 

Νέα Σμύρνη: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τους τραυματισμούς αστυνομικών & τα επεισόδια- 10 συλλήψεις
EUROKINISSI

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Ανακοίνωση ΓΑΔΑ σχετικά με τα σημερινά επεισόδια στη Νεα Σμύρνη:
Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.»