Νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Δύο ακόμα νεκροί εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων

Νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Δύο ακόμα νεκροί εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

«Τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων φέτος το καλοκαίρι δεν έχουν τέλος», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ που καταγγέλλει ότι το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς οι οποίοι καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ένας στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.


«Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παρευρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί».

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο κέντρο υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας όπου υπάρχουν 3 οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. 

Την Τετάρτη, ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου. 

«Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο», τονίζει κλείνοντας η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόσφατος θάνατος μιας Βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο είχε πρόσφατα απασχολήσει τα διεθνή μέσα, με τον Guardian να σχολιάζει την «απελπιστική κατάσταση» στην Ελλάδα.

Ο θάνατος της Τέιλορ θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο νησί εκείνη τη νύχτα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. «Αυτή η περίπτωση θανάτου οφείλεται στην απελπιστική κατάσταση των ιατρικών δομών στα ελληνικά νησιά», είχε δηλώσει στον Guardian ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ