Νέα φωτιά στη Εύβοια: Σε κατοικημένη περιοχή στην Κάρυστο - Εκκενώνονται οικισμοί

Νέα φωτιά στην Κάρυστο- Εντολή για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην Κάρυστο, στην Εύβοια και οι φλόγες έχουν φτάσει σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να δοθεί ήδη εντολή για εκκένωση οικισμών. 

Η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιά Καρύστου. Αρχικά δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών και στη συνέχεια αποφασίστηκε να εκκενωθεί και το Μαρμάρι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.  

Στο μεταξύ, σε άμεση ετοιμότητα είναι ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. 

Παράλληλα οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μετόχι στην Κάρυστο. Η εικόνα αυτής της πυρκαγιάς είναι πολύ καλή, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Συνεχίζεται η επιχείρηση στα Βίλια 

Την ίδια ώρα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στα Βίλια

Στην περιοχή επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

Για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για πέντε περιφέρειες της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που εκδίδει η Πολιτική Προστασία, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
Νέα φωτιά στην Κάρυστο- Εντολή για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ