Νέα Φιλαδέλφεια: Οι κροατικές Αρχές δεν έχουν στείλει ακόμα τα ποινικά μητρώα των συλληφθέντων

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι κροατικές Αρχές δεν έστειλαν ακόμα τα ποινικά μητρώα των συλληφθέντων Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν στα χέρια τους το ποινικό μητρώο των Κροατών συλληφθέντων από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει σταλεί από τις αρμόδιες Αρχές της Κροατίας. 

Το αίτημα για τα ποινικά μητρώα των συλληφθέντων από τη Νέα Φιλαδέλφεια κατατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις των Κροατών στο σύστημα Sirene (Supplementary Information Request at the National Entries (Αίτηση συμπληρωματικών πληροφοριών για εθνικές καταχωρήσεις), σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Από την ημέρα καταχώρησης μέχρι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με την άλλη πλευρά προκειμένου να λάβει απάντηση.  

Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι αρμόδιο για την ανταλλαγή πληροφοριών.  

Όπως επισημαίνεται στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Τα καθήκοντα των εθνικών τμημάτων SIRENE περιλαμβάνουν: 

  • παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών σχετικά με καταχωρήσεις 
  • επικύρωση καταχωρίσεων για πρόσωπα που καταζητούνται με σκοπό τη σύλληψη 
  • επικοινωνία με τη χώρα που εξέδωσε την καταχώριση όταν έχει γίνει αντιστοίχιση και έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα 
  • επικοινωνία με τη χώρα που εξέδωσε την καταχώριση όταν δεν είναι δυνατή η λήψη των απαιτούμενων μέτρων 
  • εποπτεία της ποιότητας των δεδομένων και της συμβατότητας των καταχωρίσεων 
  • συντονισμός των διασυνοριακών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις καταχωρίσεις SIS 
  • διεκπεραίωση αιτήσεων πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα 


Νέα Φιλαδέλφεια: Κροάτες χούλιγκαν είχαν έρθει στην Αθήνα το 2015 στα επεισόδια με Σέρβους

Στο μεταξύ, η αστυνομία εξετάζει τον τρόπο που έδρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν καθώς και τις επαφές τους με Έλληνες συνεργούς και την οργάνωση στον τρόπο δράσης τους, κατά τη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 με 6 από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ενόψει του αγώνα του Champions League, μεταξύ της ομάδας τους, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» είναι αδερφοποιημένοι με τους Σέρβους του Ερυθρού Αστέρα και αποκαλούνται «Ορθόδοξα Αδέρφια».

Η ΕΛ.ΑΣ είχε εντοπίσει 35 Κροάτες σε σύνδεσμο οπαδών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετοχή στα επεισόδια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Από τις συμπλοκές στο αεροδρόμιο είχαν συλληφθεί αρκετοί Κροάτες, πέντε ή έξι εκ των οποίων βρίσκονται ανάμεσα στους φυλακισμένους για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Νέα Φιλαδέλφεια: «Ευκαιριακή» η δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Κατσουρή

Ως προς τα βιντεοληπτικά υλικά, αντιπαραβάλλονται εικόνες ατόμων με τατουάζ και άλλα γνωρίσματα που μπορεί να τους οδηγήσουν στα άτομα που επιτέθηκαν στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή. 

Με την εργαστηριακή ανάλυση των γενετικών υλικών να βρίσκεται στην τελική της φάση, χωρίς να έχουν βρεθεί έως τώρα κρίσιμα στοιχεία, το βάρος πέφτει στην ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων. Παράλληλα, αναμένεται να διαταχθεί και  άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι η δολοφονική επίθεση κατά του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ευκαιριακή, χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί συμπλοκή μεγάλης διάρκειας.  Μάλιστα, συμπεραίνουν ότι πραγματοποιήθηκε στο πρώτο στάδιο επαφής των οπαδών της ΑΕΚ με τους Κροάτες χούλιγκανς.

Ο δράστης φαίνεται να έχει χτυπήσει τον 29χρονο χωρίς να έχει υπάρξει σωματική επαφή ή συμπλοκή ανάμεσά τους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς. τον κάρφωσε όταν βρήκε την ευκαιρία ανάμεσα στο πλήθος σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ