Νέα ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για Kinder: Επεκτείνει την ανάκληση και σε άλλα προϊόντα - Η νέα λίστα

Νέα ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για Kinder: Επεκτείνει την ανάκληση και σε άλλα προϊόντα - Η νέα λίστα Facebook Twitter
0

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σχετικά με την προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων  Kinder Schokobons  και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω  εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes», που εδρεύει στο Βέλγιο,  να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.  

Νέα ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για Kinder: Επεκτείνει την ανάκληση και σε άλλα προϊόντα - Η νέα λίστα Facebook Twitter

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Νέα ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για Kinder: Επεκτείνει την ανάκληση και σε άλλα προϊόντα - Η νέα λίστα Facebook Twitter

Νέα ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για Kinder: Επεκτείνει την ανάκληση και σε άλλα προϊόντα - Η νέα λίστα Facebook Twitter

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά το ξέσπασμα με σαλμονέλα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

«Έπειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Ξέσπασμα σαλμονέλας σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες

Τη διεξαγωγή έρευνας για δεκάδες περιστατικά σαλμονέλας που σχετίζονται με την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με το ECDC, το ξέσπασμα οφείλεται στη μονοφασική Salmonella Typhimurium και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς σε επτά χώρες της Ε.Ε. και τη Βρετανία. Μέχρι τις 5 Απριλίου 2022, είχαν καταγραφεί 134 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Βρετανία στις 7 Ιανουαρίου 2022. Από τις 17 Φεβρουαρίου 2022, κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το ξέσπασμα χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό παιδιών που νοσηλεύονται, ορισμένα με σοβαρά κλινικά συμπτώματα, μεταξύ των οποίων αιματηρή διάρροια. Όπως προκύπτει από συνεντεύξεις με ασθενείς και επιδημιολογικές μελέτες, συγκεκριμένα προϊόντα σοκολάτας θεωρούνται ως πιθανή αιτία μόλυνσης.

Ανακλήσεις προϊόντων έχουν ξεκινήσει σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου και του Ηνωμένου Βασιλείου, για να αποτραπεί η κατανάλωση προϊόντων που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Αυγά Kinder: H Ferrero λέει ότι εντόπισε την προέλευση της επιδημίας σαλμονέλας

Η Ferrero ανακαλεί και άλλα σοκολατένια αυγά της Kinder λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, επικαλούμενη τη σύνδεσή τους με κρούσματα σαλμονέλας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, η Ferrero ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε δεδομένα σχετικά με την αιτία των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, η σαλμονέλα προήλθε από ένα φίλτρο στην έξοδο των δεξαμενών πρώτων υλών εργοστασίου της στην Αρλόν του Βελγίου, στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Ferrero, η οποία ανακάλεσε ορισμένα δυνητικά μολυσμένα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία το προηγούμενο διάστημα, διεύρυνε τις ανακλήσεις την Πέμπτη για να συμπεριλάβει και άλλες σοκολάτες που παρασκευάζονται στο βελγικό εργοστάσιο. Αυτές περιλαμβάνουν παρτίδες του Kinder Surprise, του Kinder Mini Eggs και του Kinder Schokobons.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτό το θέμα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αρχές για τη συνεχή συνεργασία και τις συστάσεις», είπε η Ferrero, προσθέτοντας ότι έχει αντικαταστήσει το φίλτρο και εντείνει τους ποιοτικούς ελέγχους στο εργοστάσιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ