Στην προσφυγική πολυκατοικία επί των οδών Μαινεμένης-Καραολή και Δημητρίου-Ικονίου ο δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη ιδρύει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

 

Ο δήμος επιθυμεί να αναδείξει τον Μικρασιατικό Πολιτισμό και σχεδιάζει ειδικές πολιτιστικές παρεμβάσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ιδρύει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

 

«Η πόλη μας αποκτά Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα της πόλης μας ήταν μέχρι και σήμερα η απουσία προσφυγικής πολυκατοικίας, απ΄ αυτές που στέγασαν και υποστήριξαν τις ελπίδες των προγόνων μας πριν περίπου 100 χρόνια», έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

 

«Εκτιμώ, ότι η διάσωση του δομικού πολιτισμού μιας περιοχής και μάλιστα με την ιστορία που χαρακτηρίζει τη δική μας, είναι εξ ίσου σημαντική με τη διάσωση των εθίμων και των χορών, των επίπλων και γενικώς οτιδήποτε όριζε τη ζωή και τις συνήθειες των ανθρώπων εκείνης της εποχής. 
Είναι για εμάς λοιπόν υποχρέωση να διασώσουμε και να αναπαλαιώσουμε τουλάχιστον μια προσφυγική πολυκατοικία της Νίκαιας (θα προσπαθήσουμε για ακόμη περισσότερες), ένα Γερμανικό (περιοχή Κρήνης) και ένα προσφυγικό στο Ρέντη. Είναι χρέος μας απέναντι στους πρόσφυγες της πόλης μας να φυλάξουμε μνήμες, εικόνες, την ίδια την ιστορία μας», πρόσθεσε.

 

Ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ιδρύει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

 

Ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ιδρύει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού