Μόρια: Διαμαρτυρία από αιτούντες άσυλο - Ζητούν ρεύμα και θέρμανση

Μόρια: Διαμαρτυρία από αιτούντες άσυλο - Ζητούν ρεύμα και θέρμανση Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
1

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν περίπου 200 αιτούντες άσυλο στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου σήμερα ζητώντας καλύτερες συνθήκες.

Περίπου 200 αιτούντες άσυλο, Αφγανικής καταγωγής, έκλεισαν σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, τον κεντρικό δρόμο Μόριας – Λάρσου, στην κεντρική είσοδο του ΚΥΤ της Μόριας. Όπως ανέφεραν, η κινητοποίησή τους γίνεται γιατί διεκδικούν ρεύμα και θέρμανση.

Δυνάμεις της Αστυνομίας διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με τους αιτούντες άσυλο το άνοιγμα του δρόμου.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση και το ηλεκτρικό ρεύμα δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.

Φτάνει για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ, αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση δεν προβλέπεται. Χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας σε δηλώσεις του stonisi.gr, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ