Μόρια: 350 πρόσφυγες μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα

Μόρια: 350 πρόσφυγες μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετακίνηση 350 αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του ελληνικού στρατού. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί θα επιβιβαστούν σταδιακά στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά, και από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ας σημειωθεί ότι ήδη 108 πρόσφυγες αναχώρησαν την περασμένη Τετάρτη, ενώ 247 έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Συνολικά στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περί τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχής της πόλης της Μυτιλήνης με τους 40.000 μόνιμους κατοίκους, ζουν περί τους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΙΒΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος ο τηλεφωνητής της ΕΛΑΣ που της είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

«Έπραξα το καθήκον μου. Δεν βρισκόμουν στο σημείο για να έχω πλήρη γνώση», υποστήριξε ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που είχε μιλήσει με την Κυριακή Γρίβα
LIFO NEWSROOM
Επιχείρηση «JAD Mobile 8»: 231 κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες

Ελλάδα / Επιχείρηση «JAD Mobile 8»: 231 κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες

Στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 462 κλεμμένα ή πλαστογραφημένα οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 232 σε σχέση με την περσινή χρονιά
LIFO NEWSROOM