Μητσοτάκης: Δυο self test δωρεάν για όλους μέσα στις γιορτές

Μητσοτάκης: Δυο self test δωρεάν για όλους μέσα στις γιορτές Facebook Twitter
0

Δυο self test δωρεάν για όλους τις γιορτές αντί του rapid test αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε σχέδιο δυο φάσεων. 

Κατά την εισήγηση που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως θα δοθούν δύο δωρεάν self test σε όλους για την εορταστική περίοδο, αντί του rapid test που ήταν «στο τραπέζι» και για τους εμβολιασμένους.

«Σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας», ανέφερε ενώ εξήγησε γιατί απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης.

«Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», είπε.

Και συνέχισε: «Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις».

Επιπλέον επισήμανε «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

Να σημειωθεί πως νωρίτερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είχε πάρει σαφή απόσταση από τις κυβερνητικές διατυπώσεις περί rapid test για εμβολιασμένους σε κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς εάν η επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, είπε ότι έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ