«Μίνι lockdown» στη Μύκονο: Άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις - Αντιδράσεις για τα μέτρα από τους επιχειρηματίες

«Μίνι lockdown» στη Μύκονο: Άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις - Αντιδράσεις για τα μέτρα από τους επιχειρηματίες Facebook Twitter
0

Η τοπική κοινωνία της Μυκόνου βρίσκεται σε αναβρασμό μετά και την επιβολή του μίνι lockdown στο νησί, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι ακυρώσεις των κρατήσεων, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, απροετοίμαστοι και αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, ενώ μεγάλος ξενοδόχος του νησιού υποστήριξε ότι αναμένονται πολλές ακυρώσεις.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης αναφέρουν ότι ματαιώνονται ήδη πολλές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το OPEN, εκτός από τη Μύκονο, στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχουν μπει πέντε νησιωτικές περιοχές της χώρας, στις οποίες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζουν αύξηση άνω του 500%.

Οι επιβαρυμένες περιοχές

η Πάρος

η Ίος

η Σαντορίνη

το Ρέθυμνο

το Ηράκλειο

Πώς πάρθηκε η απόφαση για τα μέτρα στη Μύκονο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν καθώς δεν υπήρχε τήρηση των επιδημιολογικών μέτρων παρά τις προειδοποιήσεις και τα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί στο νησί. Μάλιστα, μέσα σε λίγα 24ωρα τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, με ανοδική τάση και η κατάσταση πλέον χαρακτηρίζεται «ανεξέλεγκτη» από τις αρμόδιες αρχές.

Ο μόνος τρόπος ήταν η λήψη νέων μέτρων, εκτίμησαν οι αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο νησί υπάρχει μια «ανησυχητική έξαρση της επιδημίας με πολλαπλές συρροές και clusters». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτός από τις γνωστές στις Αρχές συρροές που σημειώνονται σε beach bars και κλαμπ υπάρχουν και πολλά πάρτι σε βίλες τα οποία οδηγούν σε μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκάλεσε στις αρχές το παράδειγμα του 18χρονου τουρίστα που δεν έβρισκε κατάλυμα για να περάσει την καραντίνα όπως προβλέπεται. Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Κουκάς, χαρακτηρίζοντας απότομη και δύσκολη την λήψη των εν λόγω μέτρων, επεσήμανε ότι το νησί θα ταλαιπωρηθεί τουριστικά. «Και οι νέοι άνθρωποι πιέζονται και οι επιχειρηματίες πιέζονται» είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ