Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Ιταλία 4χρονος για μεταμόσχευση καρδιάς

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Ιταλία 4χρονος για μεταμόσχευση καρδιάς Facebook Twitter
2

Στην Πάντοβα της Ιταλίας θα μεταφερθεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος 4χρονος προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δοθεί η έγκριση για να γίνει η αεροδιακομιδή με το πρωθυπουργικό, αφού απαιτούνται ειδικές συνθήκες για αυτό το ταξίδι.

Όμως, πρώτα θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο» φως από τους γιατρούς της ΜΕΘ, για να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τον μικρό Αλέξανδρο που νοσηλεύεται εδώ και περίπου πέντε ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας πάσχοντας από διατακτική καρδιοπάθεια.

Η περιπέτεια για το παιδί, αλλά και την οικογένειά του, ξεκίνησε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πριν από λίγες ημέρες, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας και διακομίστηκε από την Πρέβεζα, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και στη συνέχεια στην Πάτρα. Από εκεί ξεκίνησαν οι ενέργειες για να βρεθεί μεταμοσχευτικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούσε να νοσηλευθεί ο μικρός Αλέξανδρος, μέχρι να βρεθεί και το κατάλληλο μόσχευμα. Τελικά, η θετική απάντηση ήλθε από το πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Σύμφωνα με ανθρώπους του συγγενικού περιβάλλοντος του 4χρονου με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για να γίνουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά του παιδιού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και τη νοσηλεία του στην Ιταλία

.

Στο ταξίδι προς την Ιταλία, τον  Αλέξανδρο θα συνοδεύουν τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ