Μαγιορκίνης: Στη Θεσσαλονίκη ταχύτερη συρρίκνωση των διαγνώσεων - Τι ισχύει για Αττική

Μαγιορκίνης: Στη Θεσσαλονίκη ταχύτερη συρρίκνωση των διαγνώσεων - Τι ισχύει για Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μείωση στον αριθμό των διαγνώσεων τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη διαπίστωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 Κατά την σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι βάση των στοιχείων του ΕΟΔΥ, η μείωση των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα.

Στην Αττική έχει καταγραφεί μείωση διαγνώσεων κατά 8-10%, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση της τάξης του 30%. Όπως σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, λόγω της ταχύτερης συρρίκνωσης, η Θεσσαλονίκη πλέον καταγράφει λιγότερα κρούσματα από την Αττική.

Η Θεσσαλονίκη θα φτάσει στα επίπεδα της Αττικής, όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο, όταν θα έχει λιγότερες από 80 διαγνώσεις ημερησίως, τόνισε . Όπως είπε το δεύτερο κύμα είναι παγκοσμίως πολύ δυνατό και δύσκολο, ωστόσο στην Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση διαγνώσεων.

 «Η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. Στην Αττική η μείωση παρέμεινε στα 8% με 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Θεσσαλονίκη φτάνει τη μείωση μέχρι και το 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», παρατήρησε.

Παράλληλα, παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 71 εκατ. διαγνώσεις, ενώ οι ενεργές λοιμώξεις ανέρχονται σε 20 εκατ. Στην Ευρώπη παρατηρείται γενικά σταθεροποίηση.

Για τη θετικότητα ο κ. Μαγιορκίνης, επεσήμανε πως το ποσοστό έχει μεγάλη διακύμανση από μέρα σε μέρα. Ειδικά το ποσοστό θετικών είναι υψηλότερο γιατί οι διαγνώσεις αφορούν κυρίως άτομα που είναι πιο πιθανό να είναι θετικά. Πρόσθεσε, δε, ότι τα στοιχεία για τη θετικότητα θα ανακοινώνεται πλέον από τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τα εμβόλια, είπε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τα εμβόλια της Οξφόρδης και της Pfizer/BioNTech. Τέλος, τόνισε ότι «έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Η μετάδοση είναι πολύ υψηλή χωρίς τη χρήση μάσκας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Ελλάδα / Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Βαρομετρικό χαμηλό από κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης
NEWSROOM