Μαγιορκίνης: «Η επιδημιολογική αύξηση καθοδηγείται από τις ηλικίες 18-39 ετών»

Μαγιορκίνης: «Η επιδημιολογική αύξηση καθοδηγείται από τις ηλικίες 18-39 ετών» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με την ανακοίνωση 667 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας και οκτώ ακόμα θανάτων άρχισε την Τρίτη την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε έκκληση στους πολίτες ηλικίας 18-40 ετών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Η επιδημική αύξηση καθοδηγείται στην ηλικιακή ομάδα 18 με 39 με ποσοστό 60 με 70% μεγαλύτερο από το αναμενόμενο», είπε.  Μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους καπνιστές, λέγοντας πως οι καπνιστές διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για να νοσήσουν σοβαρά από κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, το κρίσιμο σημείο του συστήματος υγείας παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται συνολικά σε 87.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε πως τις τελευταίες ημέρες, το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι επιδημιολογική αύξηση καθοδηγείται από την ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών σε ποσοστό 60-70% περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η ηλικιακή ομάδα αυτή φαίνεται να είναι ενισχυμένη κατά περίπου 10-20% τις τελευταίες ημέρες ως προς τη συμμετοχή της στην επιδημία. Το δεύτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι ότι υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής που αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ