Αποχωρώντας από το Εφετείο λίγο μετά τις 23:00 η Μάγδα Φύσσα ευχήθηκε η αυριανή μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής να είναι σαν τη σημερινή: ιστορική.

 

Αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της είπε χαρακτηριστικά πως «αυτό περιμέναμε, αυτό ήταν το ζητούμενο, είναι μια ιστορική νίκη».

 

Ευχήθηκε δε, η αυριανή μέρα όπου συνεχίζεται η δίκη «να είναι σαν την σημερινή». Όπως ανέφερε, η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε σήμερα «νίκη της δημοκρατίας».

 

Νίκη που, από την μία στον γιό της Παύλο που «άντεξε εκείνα τα τέσσερα λέπτα και υπέδειξε τους ενόχους αλλά και στην πολιτική αγωγή που «όλον αυτόν τον καιρό αγωνίστηκε».

 

Η δήλωση

 

«Σημασία έχει ότι σήμερα είναι μια ιστορική νίκη αυτή και αύριο περιμένουμε τις ποινές και όλα τα υπόλοιπα. Εύχομαι να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό.

 

»Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ό,τι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα.

 

Αύριο οι ποινές

 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων και το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.

 

Η συνεδρίαση αύριο θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών. Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

 

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

 

Πιθανολογείται ότι αύριο το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

 

Από το μεσημέρι της Τετάρτης με την ανακοίνωση της απόφασης της έδρας ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων.

 

Με πληροφορίες του Mega/ΑΠΕ