Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν σε ηλικία 15 ετών, έξω από το σπίτι μου

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν σε ηλικία 15 ετών, έξω από το σπίτι μου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα απόπειρας βιασμού όταν ήταν 15 ετών, έξω από το σπίτι της.

Η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού τοποθετήθηκε για το ελληνικό #metoo μιλώντας στο OPEN, απάντησε στην Λίνα Μενδώνη για την αναφορά στο όνομά της σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ μίλησε και για την προσωπική εμπειρία της.

«Καμία γυναίκα δεν έχει ζήσει μια ζωή χωρίς παρενόχληση», απάντησε η κ. Κονιόρδου όταν ρωτήθηκε αν έχει βιώσει κάτι τέτοιο στην πορεία της, ενώ αποκάλυψε:

«Έξω από το σπίτι μου υπήρξε απόπειρα βιασμού, σε ηλικία 15 ετών, σώθηκα από τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν όταν έβγαλα μία κραυγή. Παρέλυσα, δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου- παρότι ήμουν αθλήτρια- και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μία κραυγή. Το άκουσαν τα σκυλιά σε μια κτηνιατρική κλινική που ήταν δίπλα, άρχισαν να ουρλιάζουν και έτσι φοβήθηκε ο βιαστής και έφυγε».

Η απάντηση στην Μενδώνη

Η Λυδία Κονιόρδου απάντησε και στην αναφορά που έκανε η Λίνα Μενδώνη στο όνομά της, σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μεταξύ άλλων, απαντώντας στα βέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση, η κ. Μενδώνη είπε στη Βουλή: «Δική σας Υπουργός Πολιτισμού, η Λυδία Κονιόρδου, ήταν πρωταγωνίστριά του και το 2020».

Η κ. Κονιόρδου σημείωσε ότι συνεργάστηκε πρόσφατα με τον κ. Λιγνάδη, με την ιδιότητά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Το ελάχιστο διάστημα της συνεργασίας δεν ήταν ικανό για να διαμορφώσω μια γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κ. Μενδώνη. Μπορεί να έχει για μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη», είπε η κ. Κονιόρδου.

Κάποιος που δουλεύει σε μία δουλειά, έχει ευθύνη για τον εαυτό του, όμως ο υπουργός έχει ευρύτερη ευθύνη, συνέχισε. «Εγώ δεν της προσάπτω ότι όφειλε να ξέρει, όμως από την ώρα που άρχισαν τα σύννεφα και έγιναν κοινό κτήμα, όφειλε να αποστασιοποιηθεί και να αντιδράσει θεσμικά, όχι με ένα τηλεφώνημα και μια αιτιολόγηση της παραίτησης», πρόσθεσε.

Ακόμη, επεσήμανε ότι τοποθετήθηκε υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, όχι μόνο για τον «άτυχο χειρισμό» της υπόθεσης Λιγνάδη, αλλά και για τη συσσώρευση των θεμάτων που έχουν κάνει τον κόσμο του πολιτισμού να νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.


Στις δηλώσεις της, η Λυδία Κονιόρδου ανέφερε ότι στην πορεία της δεν στέκεται σε φήμες, αλλά συγκεντρώνεται στη δουλειά της. «Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μοιραστεί την εμπειρία του ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας και δεν μπορούσε να αποδειχθεί, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό», είπε και συμπλήρωσε «δεν μπορώ να πω “ήξερα”». Επίσης σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν είχε ακούσει σχετικές φήμες όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού.

«Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον ΣΕΗ»

Επίσης η Λυδία Κονιόρδου εξέφρασε τη στήριξή της στο πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα και του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΗ.

«Έχουμε ένα Σωματείο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, που συσπειρώνει τους ηθοποιούς, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα, κάτι που οφείλεται στην προσωπικότητα του Σπύρου Μπιμπίλα και του ΔΣ που τον πλαισιώνει», είπε η κ. Κονιόρδου.

Σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» από την πλευρά του κ. Λιγνάδη για τον κ. Μπιμπίλα, απάντησε: «Είναι πολύ άδικη οποιαδήποτε επίθεση. Ποιος θα κρίνει ποιος είναι ταλαντούχος και ποιος ατάλαντος;».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ