ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Lockdown: Οίκος ανοχής είχε λάβει ΚΑΔ για ιατρείο φυσικοθεραπείας

Lockdown: Οίκος ανοχής είχε λάβει ΚΑΔ για ιατρείο φυσικοθεραπείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής, οίκος ανοχής, είχε «βαφτιστεί» ιατρείο κινησιοθεραπείας και δέχονταν πελάτες εν μέσω lockdown, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καλυμμένοι με τον μανδύα ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το Υπουργείο Οικονομικών. Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κλπ) τόσο απλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Όπως επισημαίνει, τα επαγγέλματα του Ιατρού και του Φυσικοθεραπευτή είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, δηλαδή για να τα ασκήσει κάποιος πρέπει να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη με το επάγγελμα. «Ως πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, νομιμοποιώντας επιτήδειους που γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο;», ερωτά ο Πρόεδρος του ΠΣΦ.

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.

Ο ΠΣΦ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αντίστοιχους συλλόγους ΝΠΔΔ (Ιατρών και Φυσικοθεραπευτών) να δώσει τέλος σε αυτό το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο και να μη χορηγεί ΚΑΔ χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της άδειας άσκησης επαγγέλματος και της βεβαίωσης εγγραφής στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο.

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ