Κυβερνητική παρέμβαση μετά την καταγγελία για κατασκήνωση παιδιών ΑμεΑ στην Αμφιλοχία

Κυβερνητική παρέμβαση μετά την καταγγελία για κατασκήνωση παιδιών ΑμεΑ στην Αμφιλοχία Facebook Twitter
Φωτ.: Δήμος Αμφιλοχίας
0

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση μετά την καταγγελία της Νένας Χρονοπούλου για άθλιες συνθήκες σε κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ. 

Μπορεί ο δήμος Αμφιλοχίας να απάντησε στην καταγγελία για την παιδική κατασκήνωση ΑμεΑ ωστόσο η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα προκάλεσε την κυβερνητική παρέμβαση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ με συντονισμένες κινήσεις του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, τρία κλιμάκια ελέγχου θα διερευνήσουν τις καταγγελίες.  Συγκεκριμένα η αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα διεξάγει έλεγχο νομιμότητας των ενεργειών του δήμου Αμφιλοχίας για την λειτουργία της κατασκήνωσης.

Η Νένα Χρονοπούλου κατήγγειλε χθες ότι τα παιδιά ΑμεΑ φιλοξενούνται σε παράνομες σκηνές της κατασκήνωσης, εν μέσω καύσωνα, πλένονται με το κρύο νερό λάστιχου, χωρίς σαπούνι, κοιμούνται σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια και δεν έχουν καθόλου παιχνίδια. Μάλιστα, προσθέτει ότι τα παιδιά δεν έχουν τη συνοδεία γιατρού ή νοσηλευτή.  «Τα παιδιά ΑμεΑ ως παιδιά ενός κατώτερου θεού για ακόμα μία φορά, ξαπλώνουν σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια, πίνουν νερό από έναν ψύκτη που όταν το αποφασίζει στάζει λίγο δροσερό νεράκι και είναι πολλά μέτρα μακριά από τις σκηνές τους» συμπλήρωσε. 

Η εν λόγω κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ στη Μπούκα Αμφιλοχίας διήρκησε από τις 16 μέχρι τις 25 Ιουλίου. «Εγκληματική αδιαφορία λέγεται, λέγεται και παράβαση καθήκοντος, λέγεται και "ρατσισμός", λέγεται και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση και με πρόθεση, λέγεται και ανικανότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Νένα Χρονοπούλου. 

Μετά την καταγγελία ο δήμος Αμφιλοχίας απάντησε για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΑμεΑ στη Μπούκα Αμφιλοχίας πως «στο φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται απεικονίζονται χώροι οι οποίοι είναι ανενεργοί εδώ και χρόνια και αποκλεισμένοι για τα φιλοξενούμενα παιδιά και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί οι χώροι ή αυτό το υλικό που χρησιμοποιούνται από τους κατασκηνωτές».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM