Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ

Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη, όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος. 

 

Οι δύο άτυχοι τεχνίτες εργάζονταν στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού. Δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία.Ο πύργος ψύξης έχει ύψος 108 μέτρα, απ' όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το έσπασε ένα συρματόσχοινο, με αποτέλεσμα να πέσουν από μεγάλο ύψος οι δύο τεχνίτες. 

 

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση ανέφερε ότι τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα ζήτησε την «πλήρη διερεύνηση» της υπόθεσης.

 

«Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», ανέφερε ακόμη η ΔΕΗ στην ανακοίνωση.

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ