Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ

Κοζάνη: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύο τεχνίτες έχασαν τη ζωή τους στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ, στην Κοζάνη, όταν για άγνωστο λόγο έπεσαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος. 

 

Οι δύο άτυχοι τεχνίτες εργάζονταν στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού. Δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία.



Ο πύργος ψύξης έχει ύψος 108 μέτρα, απ' όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το έσπασε ένα συρματόσχοινο, με αποτέλεσμα να πέσουν από μεγάλο ύψος οι δύο τεχνίτες. 

 

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση ανέφερε ότι τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα ζήτησε την «πλήρη διερεύνηση» της υπόθεσης.

 

«Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», ανέφερε ακόμη η ΔΕΗ στην ανακοίνωση.

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM