Κορωπί: «Θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας», έλεγε ο 51χρονος δράστης με το κατσαβίδι

Κορωπί: «Θα τους σκοτώσω για να γίνω ήρωας», έλεγε ο 51χρονος δράστης με το κατσαβίδι Facebook Twitter
Φωτ. από τη στιγμή της πρώτης επίθεσης του 51χρονου στο Κορωπί / Glomex
0

Τη δράση του 51χρονου από το Κορωπί ερευνά η αστυνομία, εξετάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνδρας επιτέθηκε με το κατσαβίδι σε επιβάτη λεωφορείου και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο 51χρονος από το Κορωπί είχε αφήσει δύο σημειώματα «σε έναν μανάβη και έναν ελαιοχρωματιστή», προαναγγέλλοντας την πράξη του. «Θα δημιουργήσω ένα περιστατικό για να έρθουν αστυνομικοί και όταν έρθουν θα τους σκοτώσω, για να γίνω ήρωας» φέρεται να ανέφερε.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, είχε πάει και την Παρασκευή (29/3) για να καταγγείλει περιστατικό κακοποίησης ζώων. Σε άλλες σημειώσεις του παρατηρήθηκαν ασυνάρτητες φράσεις, όπως: «Κάνε τη γη κόλαση, σκοτώνονται τα ζώα. Τον παράδεισο που σας έδωσε ο Θεός. Εγώ είμαι η αρχή του τέλους που θα σας βρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παραγωγό και έμπορο στη λαϊκή αγορά και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές και εξύβριση. Αν και είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του, αυτές φαίνεται πως αποκαλύφθηκαν αφού τραυμάτισε τον επιβάτη του λεωφορείου στο λαιμό και στο κεφάλι με το κατσαβίδι του και αφού εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από κάμερα ασφαλείας, καταγράφεται η στιγμή που ο δράστης επιτίθεται με κατσαβίδι στον ανυποψίαστο επιβάτη του λεωφορείου, στη συνέχεια κατεβαίνει «σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση» όπως ανέφερε και ο οδηγός του, και απομακρύνεται από το σημείο.

«Ο δράστης, όταν είδε τους δύο φίλους να σηκώνονται για να κατέβουν στην επόμενη στάση, πήγε από τα πίσω καθίσματα που καθόταν δίπλα τους και μαχαίρωσε το θύμα στο κεφάλι και μετά στον λαιμό. Απόλυτα αναίτια, δεν του είπε τίποτα το θύμα. Αμέσως άνοιξα τις πόρτες για να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες που δέχονταν την επίθεση, και ειδοποίησα ασθενοφόρο και αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός του λεωφορείου για το περιστατικό.

Εκτός από τον επιβάτη, ο 51χρονος τραυμάτισε στο ΑΤ Κορωπίου, έναν αξιωματικό υπηρεσίας, τον διοικητή, αλλά και μια γυναίκα αστυνομικό. Πριν την επίθεση, φέρεται να χτύπησε στο μάτι έναν άνδρα που περίμενε μαζί με τη σύζυγό του σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

Το συμβάν με το κατσαβίδι σημειώθηκε λίγο μετά στις 09:00 σε στάση στην Αγία Μαρίνα κι ενώ ο άνδρας περίμενε το αστικό, τον πλησίασε ο 51χρονος, τον ρώτησε εάν είναι μανάβης και με το κατσαβίδι τον τραυμάτισε σοβαρά στο μάτι. Ο δράστης, ακινητοποίηθηκε από πυρά αστυνομικού και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο διοικητής φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί δέχτηκαν χτυπήματα στα χέρια και στα πόδια, στην προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε τον δράστη στο πόδι για να τον ακινητοποιήσει καθώς επιτέθηκε και στον ίδιο με το κατσαβίδι, όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν.

Με πληροφορίες από Mega

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ