Κορωνοϊός: Τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ στην Ελλάδα - 882 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ στην Ελλάδα - 882 κρούσματα σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Ελλάδα με 882 νέες περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. 

Αυτό είναι το τρίτο συνεόμενο ρεκόρ στη χώρα. Χθες τα κρούσματα είχαν αγγίξει τα 865 και προχθές τα 667, σε ένα μπαράζ αυξανόμενων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων του δυνητικά θανατηφόρου ιού Sars-Cov-2. 

Από τα σημερινά κρούσματα, τα 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28216, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 3.728 (13.2%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.032 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα, 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 15 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα. Εξ αυτών, οι 205 (37.3%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

 

Στις 7 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες, με το οποίο θα ανακοινώσει νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στα πιθανά μέτρα που θα ανακοινώσει είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1π.μ έως τις 5 τα ξημερώματα και η γενικευμένη χρήση μάσκας στις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου.  

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την λήψη έκτακτων μέτρων στην Καστοριά, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η περιοχή αναβαθμίστηκε στο επίπεδο 4, του κόκκινου συναγερμού, ενώ τα Ιωάννινα παρέμειναν στο επίπεδο 3. Σε «πορτοκαλί» συναγερμό πέρασαν επίσης οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Η Καστοριά είναι η δεύτερη πόλη μετά την Κοζάνη για την οποία αποφασίζεται τοπικό lockdown, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η κραυγή της οικογένειας για τη δικαστική ταλαιπωρία 9 χρόνια

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η κραυγή της οικογένειας για τη δικαστική ταλαιπωρία επί 9 χρόνια

Ο ξάδερφος της Έφης Τσιχλάκη, Εμμανουήλ Αθανασίου, καταγγέλλει δημόσια στο Facebook την αποδόμηση της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας της και προαναγγέλλει προσφυγή στα αστικά δικαστήρια και διεθνή ανάδειξη της υπόθεσης
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που καταζητούνταν για την επίθεση κατά ανδρών της ΕΥΠ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που καταζητούνταν για την επίθεση κατά ανδρών της ΕΥΠ

Παραδόθηκαν από τις βουλγαρικές αρχές στον Προμαχώνα και οδηγούνται στη Θεσσαλονίκη — Κατηγορούνται για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ στη Θέρμη
LIFO NEWSROOM