Κορωνοϊός: Θα ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς τα Χριστούγεννα και τα Φώτα - Δύο όρια ατόμων για τους ναούς

Κορωνοϊός: Θα ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς τα Χριστούγεννα και τα Φώτα - Δύο όρια ατόμων για τους ναούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα έκτακτα μέτρα για το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων και της περιορισμένης λειτουργίας των εκκλησιών μέσα στις γιορτές, παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς θα γίνει μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως είκοσι πέντε ατόμων στους μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώ στα Θεοφάνεια δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

«Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη», είπε ο κ. Πέτσας. «Δεν μπορούμε, κατ' επέκταση, να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε», πρόσθεσε. 

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

 

Τα πιο πολλά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας ενώ ανησυχητική κρίνεται, με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών, και η κατάσταση στη Δυτική Αττική, είπε ο κ. Πέτσας. 


Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις ΜΕΘ των οποίων το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό: δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ