Κορωνοϊός: Τα μισά από τα συνολικά 8.381 κρούσματα καταγράφηκαν τον Αύγουστο - Στους 242 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Τα μισά από τα συνολικά 8.381 κρούσματα καταγράφηκαν τον Αύγουστο - Στους 242 οι νεκροί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι αριθμοί αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα μισά σχεδόν από τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα καταγράφονται τον Αύγουστο, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, τα 4.033 καταγράφηκαν τις πρώτες 22 ημέρες του τρέχοντος μήνα. Επιπλέον, στις αρχές Αυγούστου άρχιζαν να εμφανίζονται οι τριψήφιοι αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς στις 3 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 77 κρούσματα και την αμέσως επόμενη ημέρα αυτά ανήλθαν σε 121.

Την ίδια ώρα εκείνο που προβληματίζει έντονα τους ειδικούς είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας στα νέα κρούσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει δύο διασωληνωμένους ασθενείς κάτω των 17 ετών.

Φόβοι για τον συνδυασμό κορωνοϊού - γρίπης από φθινόπωρο

Μιλώντας στο OPEN TV, η η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε σχετικά: ««Εάν φτάσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας τότε χάσαμε το παιχνίδι. Πραγματικά στην Ελλάδα κάναμε μεγάλες θυσίες για να κρατήσουμε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Εύχομαι ότι δεν θα συμβεί μία αλλαγή της εικόνας που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Όμως ο στόχος θα πρέπει να μειωθεί σε διψήφιο ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων. Όταν φτάσουμε πάλι στο διψήφιο ο επόμενος στόχος είναι τα μονοψήφια κρούσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε έναν καλό χειμώνα. Μην ξεχνάμε τη γρίπη που ξεκινάει από τον Οκτώβριο. Θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και θα πρέπει να το λέμε συνέχεια. Κορονοϊός και γρίπη είναι επικίνδυνος συνδυασμός».

Δύο ακόμη θύματα του ιού στη χώρα μας - Στους 242 οι νεκροί

Δύο ακόμη θύματα του κορωνοϊού μετρά η χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη που κατέληξαν από κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, ένας 71χρονος κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 13 Αυγούστου και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Κυριακής.

Επίσης, την τελευταία του πνοή άφησε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα το βράδυ από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ