Κορωνοϊός: Τα «κόκκινα» μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη από σήμερα- Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Κορωνοϊός: Τα «κόκκινα» μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη από σήμερα- Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Στο «κόκκινο» περνούν από σήμερα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, ενώ συνολικά 14 περιφερειακές ενότητες αλλάζουν επίπεδο, στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Από τις 06:00 το πρωί, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη βρίσκονται στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου). Σημειώνεται ότι από τα 1.211 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 275 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα 51 στη Λάρισα και τα 41 στη Ροδόπη.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.399 στενές επαφές σε κατ' οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει ανέβει στα 35,2 έτη, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στη Λάρισα υπάρχουν 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488.

Πλέον, επτά περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, αφού στο επίπεδο 4 ήταν ήδη η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και οι Σέρρες.

Κορωνοϊός: Τα «κόκκινα» μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη από σήμερα- Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας Facebook Twitter

Παράλληλα από σήμερα περνούν στο «πορτοκαλί», δηλαδή το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας , Πιερίας και Χαλκιδικής. Έτσι, σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται πλέον 19 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, στο «κίτρινο»- το επίπεδο 2 (επιτήρησης)- περνούν από σήμερα οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Κορωνοϊός: Τα «κόκκινα» μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη από σήμερα- Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας Facebook Twitter

Κορωνοϊός: Τα «κόκκινα» μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη από σήμερα- Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας Facebook Twitter

Τα μέτρα στο «κόκκινο»

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Πάντως, τις επόμενες ώρες αναμένονται αλλαγές γενικότερα στο ζήτημα των μετακινήσεων, καθώς ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις περιοχές προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας (00:30- 05:00)- μέτρα που ισχύουν και στο «πορτοκαλί» επίπεδο- αλλά στο «κόκκινο» αναστέλλονται όλες οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία στις εξής περιπτώσεις:

 • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
 • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
 • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
 • Κινηματογραφικές προβολές
 • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης
 • Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
 • Μουσικές σκηνές
 • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
 • Παιδότοποι
 • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)
 • Γυμναστήρια
 • Συνέδρια / Εκθέσεις
 • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
 • Εμποροπανηγύρεις
 • Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α' 171)

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ