Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στα γηροκομεία της χώρας. Τελευταίες προσθήκες τα γηροκομεία στη Καρδίτσα και τα Ιωάννινα.

 

Συνολικά οκτώ κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Χθες είχαν βρεθεί θετικοί τέσσερις εργαζόμενοι.

 

Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

 

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής.

 

Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

 

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

 

Ανησυχία και στα Ιωάννινα

 

Την ίδια ώρα θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εργαζόμενη του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η υπάλληλος δε, επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών. 

 

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε με κανονική άδεια την τελευταία βδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

 

Την ίδια ώρα κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους σε ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα δύο γηροκομεία.

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχώρησε στον έλεγχο των ηλικιωμένων και του προσωπικού.

 

Τα αποτελέσματα των τεστ που μέχρι στιγμής έγιναν γνωστά είναι αρνητικά.

 

Θετικός γιατρός στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

 

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Ιωάννινα. Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος τις τελευταίες ημέρες.

 

Θετικοί είχαν βρεθεί δύο υπάλληλοι του νοσοκομείου, ένας στις διοικητικές κι ένας τεχνικές υπηρεσίες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, ο γιατρός εργάζεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού και εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

 

Μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος, έγινε απολύμανση στους χώρους της κλινικής ενώ έξι άτομα, γιατροί και νοσηλευτές που θεωρήθηκαν στενές επαφές έχουν τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα.

 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ούτε για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως δεν υπήρξε και για τα προηγούμενα κρούσματα.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/epiruspost