Κορωνοϊός - Πλεύρης: Νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άφησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είπε πως επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς πρόκειται για ηλικιακή ομάδα που νοσεί βαρύτερα και πιέζει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως στην περίπτωση το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού επεκταθεί, αυτό θα αφορά «αποκλειστικά στις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα με βάση τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, σημειώνοντας ωστόσο πως πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

«Ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες ΜΕΘ»

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί Vip ΜΕΘ,  δήλωσε ότι είναι «ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους» και εξήγησε ότι είναι αποκλειστικά θέμα γιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ