Κορωνοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής - Στο «μικροσκόπιο» οι νέοι

Κορωνοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής - Στο «μικροσκόπιο» οι νέοι Facebook Twitter
0

Στο επίκεντρο της πανδημίας παραμένει σταθερά η Αττική, καθώς καθημερινά σχεδόν τα μισά κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, εντοπίζονται στην πρωτεύουσα. 

Σε κάθε περίπτωση, το lockdown δεν είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την Αττική, κάτι που τόνισε και ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας εκ νέου τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις. 

Η κατάταξη της Αττικής στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν υπάρχουν ορισμένες περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον ιό.

Συγκεκριμένα, Περιστέρι και Πειραιάς, καθώς επίσης και γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, όπως Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Θησείο, πλατεία Βικτωρίας και η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα συνεχίζουν να παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδικών στην Αττική.

«Σαρώνει» τους νέους ο κορωνοϊός

Χθες στο Θησείο, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν 340 rapid test, εκ των οποίων 8 βγήκαν θετικά, με μέση ηλικία τα 21 έτη. 

Σήμερα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διενεργηθούν χιλιάδες τεστ στους πολίτες που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ