Κορωνοϊός: Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών η είσοδος των ταξιδιωτών

Κορωνοϊός: Με μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid 24 ωρών η είσοδος των ταξιδιωτών Facebook Twitter
0

Και με rapid test 24 ωρών θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από την Κυριακή οι ταξιδιώτες, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για τις γιορτές. 

Χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 48 ωρών, από όλους τους ταξιδιώτες. Όμως σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα διευκρίνισε ότι θα γίνεται δεκτό και rapid test 48 ωρών. 

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής (19/12), σε όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα. Αφορά όλους τους ταξιδιώτες- Έλληνες και αλλοδαπούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- άνω των 5 ετών. 

Πλέον, θα απαιτείται PCR τεστ έως και 72 ωρών πριν από την επιβίβαση ή εναλλακτικά rapid test 24 ωρών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πιθανό πρόβλημα των κλειστών εργαστηρίων τις ημέρες των γιορτών, διευκρίνισε η κ. Γκάγκα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες από τις οποίες έρχονται για λιγότερο από 48 ώρες. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM