Κορωνοϊός: Χριστούγεννα χωρίς εστίαση και διασκέδαση - Όλα τα μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα χωρίς εστίαση και διασκέδαση - Όλα τα μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου (Eurokinissi)
0

Σταδιακά θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, με τομείς όπως η εκπαίδευση, η εστίαση και η διασκέδαση να παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, χθες, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε ότι έως τις 6 το πρωί της 7ης Ιανουαρίου μένουν κλειστά:

 

- Τα σχολεία

- Η εστίαση

- Η ψυχαγωγία
- Τα δικαστήρια

Παράλληλα, αναστέλλονται οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από όσες έχουν ήδη εγκριθεί από υγειονομική επιτροπή, δηλαδή τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Superleague και Basketleague.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Μέχρι την 7η Ιανουαρίου:

- Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ περιφερειών

- Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και νυχτερινής κυκλοφορίας 
- Διατηρείται η τηλεργασία στα ίδια ποσοστά
- Διατηρούνται οι ρυθμίσεις για την ατομική άθληση (έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ).

Για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, εκτός από τη διαδικασία υποβολής PLF, θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών. Επίσης, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδό τους στη χώρα και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Για όσους επιστρέφουν εφάπαξ στον τόπο μόνιμης κατοικίας, θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Όσον αφορά τα  αναμένονται ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας ενώ για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ενδέχεται να υπάρξουν επίσης σχετικές ανακοινώσεις.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η αποστολή SMS στο 13033 ενώ, όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας θα εξεταστεί αν μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας τις ημέρες των γιορτών.

Υπενθυμίζεται από χθες, Δευτέρα, ανοιχτές είναι οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ επιτρέπεται και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ μάρκετ.

Το ωράριο λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων ισχύει από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ ενώ για τη μετάβαση σε αυτά τα καταστήματα απαιτείται η αποστολή του κωδικού 2 στο 13033.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει αυστηρή σύσταση για την αποφυγή των συναθροίσεων ενώ κατά τη διάρκεια των γιορτών μπορούν να παραβρίσκονται μαζί άτομα την ίδιας οικογένειας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. 

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, αναμένεται καλώς εχόντων των πραγμάτων να ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ