Κορωνοϊός: Διαδραστικός χάρτης αποτυπώνει την εξάπλωση στην Ελλάδα και τον κόσμο

Κορωνοϊός: Διαδραστικός χάρτης αποτυπώνει την εξάπλωση στην Ελλάδα και τον κόσμο Facebook Twitter
Διαδραστικός χάρτης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα
0

Έναν διαδραστικό χάρτη, που καταγράφει την εξάπλωση του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, δημιούργησε το iMEdD Lab. 

Πρόκειται για εφαρμογή που παρουσιάζει τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας και παγκοσμίως, ενώ αποτυπώνει συγκεντρωτικά τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. Στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 821, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Έως τώρα, 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στη χώρα μας.

Στον διαδραστικό χάρτη μπορεί κανείς να δει πληροφορίες για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους νοσηλευόμενους ανά περιφερειακή ενότητα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και ανά χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε την καταγραφή του συνόλου των κρουσμάτων, είτε των νέων περιπτώσεων που ανακοινώνονται κάθε ημέρα.

Κορωνοϊός: Διαδραστικός χάρτης αποτυπώνει την εξάπλωση στην Ελλάδα και τον κόσμο Facebook Twitter

Επίσης, υπάρχει γράφημα με την κατάταξη των περιφερειακών ενοτήτων της Ελλάδας και των χωρών ανά τον κόσμο, με βάση τον αριθμό κρουσμάτων, τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει ή τον αριθμό των θανάτων.

Τα στοιχεία για τα κρούσματα στην Ελλάδα και τη γεωγραφική κατανομή τους βασίζονται στα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει κάθε ημέρα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Σε ό,τι αφορά τα παγκόσμια στοιχεία, πηγή είναι το Worldometer. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των κρουσμάτων παγκοσμίως, πηγή των στοιχείων είναι το Johns Hopkins University.

Για να δείτε live τον διαδραστικό χάρτη πατήστε εδώ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ