Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων ανήμερα το Πάσχα

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων ανήμερα το Πάσχα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την απαγόρευση των μετακινήσεων σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς του Πάσχα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας κορωνοϊού

Ανήμερα του Πάσχα θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις για τον εορτασμό της ανάστασης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα ελέγχονται παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

«Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό», πρόσθεσε, τονίζοντας πως φέτος οι πολίτες δεν θα ψήσουν στις αυλές τους, ούτε θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν εκκλησίες, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. «Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών», υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την αποδοκιμασία της κυβέρνησης για την παραβίαση των νόμων «που υπαγόρευσαν οι περιστάσεις» στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

«Κρατάμε την πίστη μας μέσα μας και αποφεύγουμε την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θυμάτων», τόνισε ο κ. Πέτσας που αναφέρθηκε και στις προβλεπόμενες κατ' εξαίρεση εξόδους από το σπίτι. «Άλλο η ατομική άσκηση κοντά στο σπίτι μας και άλλο ο συνωστισμός σε μαρίνες, πεζοδρόμους και πάρκα», τόνισε προαναγγέλλοντας ότι οι έλεγχοι θα γίνουν αυστηρότεροι.

«Θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε [...] εξετάζουμε την τακτική της επιστροφής μας στο μέλλον αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά», προειδοποίησε κάνοντας λόγο για σταδιακή και μακρόσυρτη επιστροφή στην κανονικότητα. «Τίποτα δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ