Κορωνοϊός- Άγιο Όρος: Θετικοί και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από τη Βρετανία

Κορωνοϊός- Άγιο Όρος: Θετικοί και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από τη Βρετανία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τελικά και οι τέσσερις μοναχοί, ηλικίας από 40 έως 55 ετών, που επέστρεψαν στο Άγιο Όρος από τη Βρετανία.

Αρχικά, θετικός είχε βρεθεί ο 55χρονος μοναχός από τη Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται. Θετικοί όμως βρέθηκαν και οι άλλοι τρεις μοναχοί που είχαν ταξιδέψει μαζί του στη Βρετανία.

«Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε για τους τρεις μοναχούς ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δουκουσλής, μιλώντας στο «Βήμα Ορθοδοξίας».

Οι τέσσερις μοναχοί είχαν βρεθεί το διάστημα 5-17 Μαρτίου στη Βρετανία, έπειτα από πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, Νικήτα, και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

Όταν επέστρεψαν από τη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα έξω από τη Μονή. Σήμερα έγινε απολύμανση στη Μονή Ξενοφώντος, ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, σύμφωνα με το «Βήμα Ορθοδοξίας».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ