Κορωνοϊός: Κλειστό ως τις 11/4 το Άγιο Όρος για τους προσκυνητές

Κορωνοϊός: Κλειστό ως τις 11/4 το Άγιο Όρος για τους προσκυνητές Facebook Twitter
1

Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο 'Αγιο Όρος, στo πλαίσιo των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το 'Αγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του ήδη από τις 19 Μαρτίου για τους προσκυνητές, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Ο αναπληρωτής διοικητής Αρίστος Κασμίρογλου επέδωσε στην Ιερά Κοινότητα το σχετικό έγγραφο, ενώ νωρίτερα η Ιερά Κοινότητα, ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας, κατά τη συνεδρίαση της είχε συμπορευθεί με τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

Λόγω της αναστολής εισόδου, δεν εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια), αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον 'Αθω εξακολουθεί να πραγματοποιείται κανονικά.

Κανονικά εξακολουθούν να διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όταν πριν περίπου 10 μέρες επιβλήθηκε η απαγόρευση συγχρωτισμού σε θρησκευτικούς χώρους (περιλαμβανομένων των μονών), κάποιος σχολιαστής αναρωτήθηκε πως θα γίνει αυτό, αφού οι μοναχοί τρώνε όλοι μαζί γύρω από την Αγία Τράπεζα.Προφανώς βέβαια, δεν θεωρούσε ότι οι μοναχοί έχουν ικανοποιητικό IQ για να βρουν λύση...Δεν σκέφθηκε πάντως να κατηγορήσει την κυβέρνηση, ότι δεν απαγόρευσε έγκαιρα την συμμετοχή χαμηλού IQ μοναχών σε συνέδρια στην Αγγλία, οπότε εκτέθηκε και μολύνθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης ο συγκεκριμένος μοναχός του Αγίου Όρους. Και ιδού τα αποτελέσματα...Κάποιοι ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟΥ IQ, γιατί έτσι τους βολεύει. Μας θέλουν χειραγωγήσιμους, όπως ο Ερντογάν θέλει τους Τούρκους για να τους λέει και να το "περνάει", ότι προστατεύονται από τον κορονοϊό λόγω "τούρκικου γονίδιου".Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε.