Κοροναϊός: Σκέψεις για άδεια έως και 15 ημέρες για τους γονείς

Κοροναϊός: Σκέψεις για άδεια έως και 15 ημέρες για τους γονείς Facebook Twitter
Σκέψεις για 15 ημέρες άδειας στους γονείς, μετά το κλείσιμο των σχολείων (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Σύσκεψη για τις επιπτώσεις του κοροναϊού έγινε στο υπουργείο Εργασίας, με συμμετοχή των εργοδοτικών φορέων και της ΓΣΕΕ και στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις για μεικτό σύστημα αδειών και επίδομα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είναι ένα μεικτό σύστημα, με το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική, ένα μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και ένα το κράτος. Σε ό,τι αφορά την άδεια, το βασικό σενάριο είναι η άδεια από 15 ημερών για τον πατέρα και τη μητέρα, για τη διευκόλυνση των γονιών έπειτα από την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία ως μέτρο πρόληψης για τον νέο κοροναϊό.

Η πρόβλεψη αυτή θα αφορά τόσο το Δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα και οι ημέρες άδειας μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά, ανάλογα με τις ανάγκες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος». Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε να κλείσουν και τα φροντιστήρια.

Επίσης, συζητήθηκε η ενεργοποίηση του επιδόματος ύψους 718 ευρώ του ΟΑΕΔ, για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που κλείνουν για λόγους ανωτέρας βίας. Τα μέτρα που είναι υπό εξέταση περιλαμβάνουν τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα καταχωρίζονται εργαζόμενοι γονείς που είναι σε υποχρεωτική άδεια, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ