Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια - Mε απόφαση Κεραμέως

Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια - Mε απόφαση Κεραμέως Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και για τα ιδιωτικά φροντιστήρια

Είχε προηγηθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας, για την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων στην Ελλάδα, για 14 ημέρες, έως και την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων για την εθνική επέτειο. 

Μιλώντας στον σταθμό ΣΚΑΪ, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο των φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό. 

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια - ακόμα και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, αφού το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι σε θέση να προσφέρει όλη την τεχνογνωσία για εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όποια διδακτική βαθμίδα χρειαστεί. 

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι οι απουσίες θα καταχωρούνται, αλλά δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες των πρώτω 14 ημερών από την ημερομηνία επιστροφής μαθητών από πληττόμενες περιοχές.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος:  «Σας ενημερώνουμε ότι για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα».

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών γίνεται με:

α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,

β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και

γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών. Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να εξομαλυνθεί η λειτουργία του, ο/η Διευθυντής/ντρια συγκαλεί ανά εβδομάδα, τουλάχιστον, το Σχολικό Συμβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ