«Κοπέρνικος»: Το πύρινο μέτωπο και οι περιοχές που έκαψε η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, από δορυφόρο

«Κοπέρνικος»: Το πύρινο μέτωπο και οι περιοχές που έκαψε η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, από δορυφόρο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Το πύρινο μέτωπο και τις περιοχές που έχει κάψει η φωτιά που ξεκίνησε στο Σχίνο Κορινθίας καταγράφει εικόνα από δορυφόρο, που έδωσε στη δημοσιότητα το σύστημα «Κοπέρνικος».

 

Στη φωτογραφία που δημοσιοποίησε το βράδυ της Πέμπτης το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα, με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που έχει κάψει η πυρκαγιά, που μαίνεται και οδήγησε στην εκκένωση πολλών οικισμών.

 

Με κόκκινη γραμμή καταγράφονται τα σημεία του πύρινου μετώπου και το πράσινο περίγραμμα σκιαγραφεί τη ζώνη ενδιαφέροντος, όπως την περιγράφει το σύστημα «Κοπέρνικος».

 

«Κοπέρνικος»: Το πύρινο μέτωπο και οι περιοχές που έκαψε η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, από δορυφόρο Facebook Twitter

 

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ δόθηκε νέα εντολή για εκκένωση οικισμών. Οι κάτοικοι της περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου έλαβαν μήνυμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

 

Η εντολή εκκένωσης δόθηκε λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τη φωτιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.

 

Η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων από ελαιώνα, στις 21:45 το βράδυ της Τετάρτης, στην περίμετρο του οικισμού Σχίνος, δήλωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ