Την αντίδραση της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομοιοπαθητικού – Φυσικοπαθητικού Καθηγητή της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School, Βασίλη Μαυρομμάτη.

 

«Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων» δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης μιλώντας στο Mega.

 

»Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας» είπε, τονίζοντας ότι ο ίδιος «Ασκεί την φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική.

 

»Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια για κάθε περίπτωση και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, η οποία κακώς δεν έχει προβληθεί τόσο καιρό στα media, η οποία κουράρει ασθενείς με τις μεθόδους μας, με πολύ μεγάλη επιτυχία, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID», όπως επισήμανε.

 

Αναλύοντας την συγκεκριμένη μέθοδο τόνισε ότι πρόκειται για μία μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. «Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Οι γιατροί έχουν το δικό τους πρωτόκολλο».

 

Ερωτώμενος αν η μέθοδος αυτή εγγυάται 100% θεραπεία, απάντησε πως «Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και ο γιατρός και ο εναλλακτικός κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν».

 

«Οι ασθενείς με κορωνοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και την συμπτωματολογία. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα προσωπικό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

 

Ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα. «Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος. Ανάλογα με τον τύπο του ανθρώπου και τον τύπο της ασθένειας, ακολουθεί και η θεραπεία, σημείωσε.

 

Στο σημείο αυτό, η Ματίνα Παγώνη επενέβη διερωτώμενη αν ένας ασθενής με δύσπνοια και καταβολή, πηγαίνει σε εναλλακτικούς θεραπευτές, που του δίνουν βότανα, θα γίνονται στη συνέχεια καλά.

 

«Πού υπάρχουν αυτές οι δημοσιεύσει και εμείς δεν τις έχουμε δει» συνέχισε η Ματίνα Παγώνη για να λάβει την απάντηση ότι δεν ξέρει τις συγκεκριμένες θεραπείες γιατί δεν τις έχει σπουδάσει.

 

«Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, με δημοσιεύσεις, με αποτελέσματα. Έτσι κάνουμε την αρχή μέχρι τώρα. Οι άνθρωποι με νόσο covid-19 είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Εγώ δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ό,τι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά.»

 

»Γι' αυτό όταν απευθυνόμαστε στο κοινό λέγοντας ότι με βότανα ο άνθρωπος γίνεται καλά έτσι γενικά, δεν είναι σωστό», είπε η κ. Παγώνη διευκρινίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς όταν μιλάμε ιατρικά, μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως, με δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά» υπογράμμισε.

 

«Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος», απάντησε η κ. Παγώνη.

 

«Υπάρχει άρρωστος με covid που ήρθε με δύσπνοια και εσείς τον γιατρέψατε;» ξαναρώτησε η κ. Παγώνη. Η απάντηση ήταν αρνητική από τον Βασίλη Μαυρομμάτη, ο οποίος είπε ότι «όχι φυσικά δεν τα έχουμε δημοσιεύσει γιατί τα media είναι δικά σας».

 

Σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνουν αυτές οι θεραπείες ο κ. Μαυρομάτης επέμεινε ότι «Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, η βιταμίνη C2, D3 μαζί με την K2, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά θα δώσουμε, τα οποία είναι τελείως εξατομικευμένα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

 

Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, η οποία απευθυνόμενη στους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Mega είπε «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ, τη στιγμή που έχουν πεθάνει τόσοι άνθρωποι παγκοσμίως, που να λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γιατρέψουμε τον κόσμο. Έλεος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;» είπε η Ματίνα Παγώνη.

 

«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Όπως ακριβώς η κλασική ιατρική είναι αναγνωρισμένη έτσι και οι τρεις αυτές μέθοδοι. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα» είπε ο Βασίλης Μαυρομάτης.