Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω κακοκαιρίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττουν στη χώρα.

Αναλυτικότερα  με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω της κακοκαιρίας, που αναμένονται στην περιοχή του Ιονίου.

Ανάλογη απόφαση για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έλαβαν οι αρμόδιες αρχές και στον Δήμο Ναυπλιέων, στον Δήμο Επιδαύρου, στην Ερμιόνη και στη Σύμη, όπου στάλθηκε μήνυμα 112 από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η απόφαση αφορά σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, του Δήμου Ναυπλιέων (παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια) για σήμερα 26 Ιανουαρίου. Στη Σύμη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και αύριο Παρασκευή.

Επιπλέον, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Μυκηνών ενώ στην Πρέσπα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 π.μ. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Η πρόγνωση του καιρού

Σημειώνεται ότι σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις ενώ  πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και και σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Στα πελάγη α πνέουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM