Κιβωτός του Κόσμου: Ανήλικος κατέθεσε μυστικά στον Βόλο μετά από καταγγελία για ασέλγεια από στέλεχος

Κιβωτός του Κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Αστυνομικοί πήραν μυστικά κατάθεση ανηλίκου που φέρεται να έχει καταγγείλει ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου

Πρόκειται για την τρίτη καταγγελία για ασέλγεια που διερευνούν οι αρχές στην υπόθεση της οργάνωσης. Αρχικά, το συμβάν κατήγγειλε πρώην εργαζόμενος στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, ενώ στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στην αρχική του κατάθεση και ο 19χρονος, η καταγγελία του οποίου προκάλεσε το κύμα αποκαλύψεων για την οργάνωση.  

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που εμπλέκονται και να ληφθούν καταθέσεις. Έτσι, πριν από λίγα 24ωρα αστυνομικοί βρέθηκαν στον Βόλο και έλαβαν μυστικά την κατάθεση του ανηλίκου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Απολύσεις στη δομή 

Στο μεταξύ, σε απολύσεις προχώρησε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου. 

Με ομόφωνη απόφαση απολύθηκαν πέντε άτομα, στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Ανάμεσά τους, ο πρώην γενικός διευθυντής της οργάνωσης, ένας παιδαγωγός για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, η σύζυγός του, που ήταν κοινωνική λειτουργός σε δομή της οργάνωσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά 

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου. 

Υπενθυμίζεται ότι σε διαμέρισμα του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό εντοπίστηκαν 347.000 ευρώ και 270 χρυσές λίρες. Τα χρήματα ήταν κρυμμένα σε σακούλες, σε βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο του διαμερίσματος. 

Εικάζεται ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από τη θυρίδα που φέρεται να άνοιξε η πρεσβυτέρα στις 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Από εκεί εκτιμάται ότι προέρχονται και τα 500.000 ευρώ που φέρεται να κατέθεσε η ίδια σε λογαριασμό της οργάνωσης, δύο ημέρες αργότερα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ