Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν 5 άτομα, στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Απομακρύνθηκαν 5 άτομα της πρώην διοίκησης- Στενοί συνεργάτες του πατήρ Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε τουλάχιστον πέντε απολύσεις από την Κιβωτό του Κόσμου προχώρησε το νέο ΔΣ που ορίστηκε αφού ξέσπασε το θέμα με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις αλλά και τις οικονομικές ατασθαλίες που προέκυψαν μετά από έρευνα των αρμόδιων αρχών.

Με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, απομακρύνθηκαν από την Κιβωτό πέντε πρόσωπα, στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας και πρώην προέδρου της Κιβωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα και τα πέντε άτομα κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρησή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Όλοι φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους. Μεταξύ αυτών είναι ο 34χρονος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού και πρόσφυγας από το Ιράκ που πλέον τελούσε χρέη γενικού διευθυντή της Κιβωτού και ο αποκαλούμενος «Πασχάλης» που έχει απασχολήσει σε καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων για κακοποιητική συμπεριφορά.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η αξιολόγηση του προσωπικού ενώ θα τοποθετηθεί και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των ερευνών, μετά την χθεσινή έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου», όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της οργάνωσης.

Μέσα σε αυτούς υπάρχει και μια κατάθεση που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή, την Πέμπτη 24/11 και αφορά ποσό 500.000 ευρώ που κατατέθηκε σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Επιπλέον, ο έλεγχος των αρμόδιων φορέων αποκάλυψε το ποσό των 350.000 ευρώ, κρυμμένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, στο σπίτι όπου έμενε η πρεσβυτέρα στον Κολωνό.

Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ