Κεραμέως: Κλειστά τα κυλικεία στα σχολεία, εκ περιτροπής τα διαλείμματα

Κεραμέως: Κλειστά τα κυλικεία στα σχολεία, εκ περιτροπής τα διαλείμματα Facebook Twitter
0

Εκ περιτροπής θα γίνονται τα διαλείμματα στα σχολεία, ενώ τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για το πλάνο επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

«Με υπουργική απόφαση, θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί», είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «Θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα, ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί να γίνεται καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μετά το τέλος τους, σημείωσε η κ. Κεραμέως. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση για τις οδηγίες από τους ειδικούς. Ακόμη, η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την κρίση των ειδικών και σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων. Απαντώντας στην κριτική ότι τα σχολεία θα ανοίξουν για λίγες ημέρες, δήλωσε: «Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο έντονη, θα προχωρά πολύ πιο γρήγορα. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα μήνα μάθημα και αυτός ο μήνας είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που χρειάζονται τα παιδιά για την εξέλιξή τους».

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Μεγάλο το ρίσκο

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος, δήλωσε ότι τα μαθήματα θα προχωρήσουν ελάχιστα και άρα είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε η κυβέρνηση.

«Εμείς είχαμε προτείνει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλαδικές και είχαμε εκφράσει προβληματισμούς για τις άλλες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Αν δείτε και το ημερολόγιο, δεδομένων των ημερών και της εκ περιτροπής μαθημάτων, ουσιαστικά οι τέσσερις εβδομάδες είναι δύο και η ύλη στα μονόωρα μαθήματα θα προχωρήσει ελάχιστα, άρα είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε η κυβέρνηση για επαναλειτουργία των σχολείων», συνέχισε ο κ. Τσούχλος και σημείωσε ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα έχει και τους κινδύνους της».

Επιπλέον, ο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις, το εμβαδόν των αιθουσών δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα όρια για τον αριθμό των μαθητών που έχουν τεθεί. «Προφανώς το υπ. Παιδείας εκτιμά ότι θα υπάρξει μειωμένη παρουσία μαθητών και έτσι θα τηρηθούν τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί να σπάσουν στα 3 οι τάξεις», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ