Καθηγητής του ΑΠΘ καταγγέλλει πως τον προπηλάκισαν φοιτητές για να μην κάνει μάθημα

Καθηγητής του ΑΠΘ καταγγέλλει πως τον προπηλάκισαν φοιτητές για να μην κάνει μάθημα Facebook Twitter
2

Προπηλακισμό από φοιτητές που ήθελαν να παραμείνουν στην αίθουσα της γενικής συνέλευσης του τμήματος για συντονιστικό κατήγγειλε ότι δέχθηκε καθηγητής του ΑΠΘ.

Την καταγγελία έκανε μέσω ανάρτησης στο Facebook o καθηγητής Ορέστης Καλογήρου ο οποίος υποστήριξε πως οι φοιτητές δεν ήθελαν να βγουν από την αίθουσα και να του επιτρέψουν να κάνει μάθημα.

Ο καθηγητής κάνει λόγο για περίπου 15-20 φοιτητές οι οποίοι απαίτησαν να φύγει  γιατί είχαν συντονιστικό.

«Για δέκα λεπτά μέσα σε προπηλακισμούς και οχλαγωγία έλυνα άσκηση στον πίνακα, οι 80-100 φοιτητές μου προσπαθούσαν με αφοσίωση να με παρακολουθήσουν, ενώ το συντονιστικό (sic) με έσπρωχνε μακριά από τον πίνακα, έσβηνε την άσκηση και με προπηλάκιζε. Συνέχισα ήρεμα και χωρίς να απαντώ στις προκλήσεις να λύνω την άσκηση», λέει ο κ. Καλογήρου.

Αναλυτικά το περιστατικό όπως το περιέγραψε στην ανάρτησή του:

«Συνέβη πριν από δύο ώρες. Σήμερα ο Πρόεδρος του Τμήματος μας είχε ενημερώσει γραπτώς ότι οι φοιτητές θα κάνουν τη δεύτερη και τελευταία χρήση μέσα σε όλο το ακαδημαϊκό έτος, του δικαιώματος να κάνουν συνέλευση την ώρα μαθημάτων, οπότε 12.00-16.00 δεν θα γίνουν μαθήματα.

Τις Τρίτες έχω μάθημα 16.00-18.00 στην Α11 με τους πρωτοετείς. Όταν έφτασα στο ακαδημαϊκό τέταρτο, 16.15, βρήκα 80-100 πρωτοετείς έξω από την αίθουσα να με περιμένουν για το μάθημα λέγοντάς μου ότι η συνέλευση που γινόταν στην ίδια αίθουσα τελειώνει σε λίγα λεπτά. Τους ζήτησα να με ενημερώσουν ως τις 16.30, αν τελειώσει να μπούμε για μάθημα, αλλιώς να αναζητήσω ελεύθερη αίθουσα. Στις 16.25 οι φοιτητές μου με ενημερώνουν ότι η συνέλευση τελείωσε οπότε μπαίνουμε στην αίθουσα για μάθημα.

Εκεί είχαν παραμείνει περίπου 15-20 φοιτητές (από τους 74 που ψήφισαν στη συνέλευση, το τμήμα έχει 1500 ενεργούς φοιτητές) και απαίτησαν με σκαιό τρόπο να φύγω γιατί είχαν "συντονιστικό". Τους εξήγησα πολύ ήρεμα ότι η εντολή του Προέδρου ήταν ότι μετά τις 16.00 γίνονται κανονικά τα μαθήματα, ότι δεν ενόχλησα μέχρι να τελειώσει η συνέλευση στις 16.25 και μετά μπήκα για μάθημα, ενώ τους παρακάλεσα να κάνουν το συντονιστικό σε άλλη άδεια αίθουσα. Για δέκα λεπτά μέσα σε προπηλακισμούς και οχλαγωγία έλυνα άσκηση στον πίνακα, οι 80-100 φοιτητές μου προσπαθούσαν με αφοσίωση να με παρακολουθήσουν, ενώ το συντονιστικό (sic) με έσπρωχνε μακριά από τον πίνακα, έσβηνε την άσκηση και με προπηλάκιζε. Συνέχισα ήρεμα και χωρίς να απαντώ στις προκλήσεις να λύνω την άσκηση.

Σε 15 λεπτά έφυγαν. Το μάθημα ολοκληρώθηκε κανονικά. Στο τέλος του μαθήματος με πλησίασε μια πρωτοετής φοιτήτρια και μου είπε "Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά. Σήμερα μας δώσατε ένα μεγάλο μάθημα ζωής". Έκανα μεγάλη προσπάθεια να κρύψω τον λυγμό συγκίνησης που με κατέλαβε. Είναι το μεγαλύτερο δώρο για έναν δάσκαλο. Συνέβη πριν από δύο ώρες».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η τσογλανοποιηση εχει ξεπεράσει κάθε όριο ,ολο αυτό το φασιστικο οικοσύστημα που κρατά σε πλήρη καθυστέρηση τα πανεπιστήμια μας απο την δεκαετία του 80 αυτοπροσδιοριζεται με θρασυτητα ως ο ποοδευτικός χώρος ! Ενα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που μας έχουν οδηγήσει εδω που είμαστε σαν κοινωνία.
Α μωρε...γλυκουλικα ακροαριστερα μπαχαλακια...δεν εχουν τι να κανουν κ ονειρευονται ταξικους αγωνες κ επαναστασεις με τα λεφτα του μπαμπα...αντε ενα μπαφο κ σπιτι γρηγορα για υπνο τωρα..