Καταγγελία για ψευδείς εμβολιασμούς έρχεται στη δημοσιότητα αυτή τη φορά από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. 

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να αποκτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού άτομα που είχαν τεθεί ανοικτά κατά του εμβολίου. Μια γυναίκα κατήγγειλε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου και ένας επιχειρηματίας που πουλά προϊόντα για την εστίαση πλήρωσαν 200 ευρώ ο καθένας για να λάβουν ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού σε εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας.

 

«Ο γιατρός είναι στο κόλπο. Πλήρωσα συνολικά 650 ευρώ για τέσσερα άτομα. Στο τέταρτο, που ήταν η πεθερά μου, πλήρωσα μόνο 50 γιατί ήδη είχε κάνει την πρώτη δόση και γλίτωσε τη δεύτερη» έλεγε άνδρας επιχειρηματίας, ο οποίος στη σελίδα του στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα αναφέρει ότι δεν κάνει το εμβόλιο και ότι είναι «αρνητής» αν και διαθέτει πιστοποιητικό, πιθανόν με τον τρόπο που παραπάνω αναφέρθηκε.

 

«Μα δεν μπορούν να βάλουν μία κάμερα να δουν τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο; Δύο άτομα από το στενό μου περιβάλλον έκλεισαν ραντεβού και ο συγκεκριμένος γιατρός τούς έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσαν! Και φυσικά στο σύστημα κατεγράφησαν ως εμβολιασμένοι» λέει η καταγγέλλουσα, που είναι άτομο με έντονη κοινωνική δράση στην Πάτρα, πρώην εργαζόμενη δε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας-Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος με φόντο την καταγγελία δήλωσε ότι ήδη διερευνά το θέμα, ωστόσο η αποκάλυψή του είναι μία δύσκολη υπόθεση, γιατί κανείς δε θα «πιστοποιήσει» πως πλήρωσε για να πάρει «πιστοποιητικό» χωρίς να εμβολιαστεί.

 

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση ψευδών πιστοποιητικών της Καρδίτσας, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εμβολιασμού ψευδώς ότι έκαναν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού άτομα που ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί στο εμβολιαστικό κέντρο. 

 

Όμως στην περίπτωση της Πάτρας, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, «όλα τα κανονίζει ο γιατρός» και επομένως δε λείπουν σφραγίδες ή οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσε να συντελέσει στο να αποκαλυφθεί η απάτη.