Καταγγελία: Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Καταγγελία: Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Φωτ.: 902.gr
0

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη συνδικαλιστική οργάνωση υγειονομικών για εγκλωβισμό διασωληνωμένου ασθενή ΜΕΘ σε ασανσέρ. 

Συγκεκριμένα ο διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε σταματημένο ασανσέρ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ξημερώματα Τετάρτης, 29 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και ο ασθενής να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, όπως προοριζόταν.

Ωστόσο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στηλιτεύει την κατάσταση στο νοσοκομείο και γενικά στο σύστημα υγείας σημειώνοντας πως μια ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο, αν όχι μοιραία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σωματείου, η τεχνική υπηρεσία του Ιπποκράτειου έχει μόλις 30 εργαζόμενους, 26 μόνιμους και 4 επικουρικούς, ενώ πολλές εργασίες ανατίθενται σε εξωτερικούς εργολάβους.

«Αλήθεια, τι θα γινόταν αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν κατ' ευχήν; Ποιο "ανθρώπινο λάθος" θα ήταν αυτή τη φορά υπεύθυνο για μια πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη; Μήπως οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου θα γινόντουσαν οι επόμενοι "σταθμάρχες"; Θα το πούμε καθαρά. Όσο η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται διαρκώς με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν, όσο οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων παραδίδονται σε εργολαβίες με ευθύνη όσων διοίκησαν και διοικούν τα νοσοκομεία, όσο παγιώνονται οι λογικές κόστους - οφέλους και το κριτήριο του κέρδους των εταιρειών στο υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, τόσο θα πληθαίνουν αυτού του είδους οι εικόνες και θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ζητούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς, ασφάλεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για τους ασθενείς.

«Κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτές τις εικόνες» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο

Ελλάδα / Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Λύτρα

«Έχουμε φθάσει σε απύθμενα βάθη θράσους αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μια συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα»
NEWSROOM