Καταγγελία από ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Ιδιοκτήτες ακινήτων διώχνουν τους ενοικιαστές εκπαιδευτικούς

Καταγγελία από ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Ιδιοκτήτες ακινήτων διώχνουν τους ενοικιαστές εκπαιδευτικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
3

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει ιδιοκτήτες ακινήτων για «απροειδοποίητη και εκβιαστική απομάκρυνση των ενοίκων τους εκπαιδευτικών».

Την κατάσταση που επικρατεί στο Ρέθυμνο σχετικά με τη στέγαση των εκπαιδευτικών και τη στάση ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι προβαίνουν στην απροειδοποίητη και εκβιαστική απομάκρυνση των ενοίκων τους εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν αφενός να σταματήσει η συγκεκριμένη «ανήθικη», όπως λένε κατάσταση, να καταγγελθεί στην κοινωνία η στάση των ιδιοκτητών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «Πέρα από τη νομιμότητα ή όχι του εν λόγω εγχειρήματος, καλό είναι να θυμηθούμε τον ανθρωπισμό και τις διαχρονικές αξίες του τόπου μας, όπως η κρητική φιλοξενία, που θυσιάζεται βάναυσα πλέον στον βωμό του προσωπικού κέρδους».

Οι καθηγητές υπενθυμίζουν επίσης πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές της πόλης του Ρεθύμνου, αποτελούσαν πάντα πηγή σταθερής οικονομικής ενδυνάμωσης του τόπου και δεν είναι ένδειξη σωφροσύνης να λησμονείται ένα τέτοιο αδιαμφισβήτητο γεγονός.

«Ως εκπαιδευτικοί, πολίτες, αλλά, πάνω απ' όλα, άνθρωποι, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του δήμου Ρεθύμνου, καθώς και τη διαμαρτυρία και συμπαράσταση, με κάθε τρόπο, των συμπολιτών μας, ώστε να επιλυθεί έγκαιρα και δραστικά το πρόβλημα, που, πέρα από προβλήματα ζωτικής σημασίας, έχει προκαλέσει, ταυτόχρονα, αισθήματα ντροπής και αμηχανίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η λύση είναι απλή, απλούστατη: σε όποια τουριστική περιοχή παρατηρείται πρόβλημα στέγης και υπέρογκων ενοικίων, να προχωρήσει το κράτος στην κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών που θα ενοικιάζονται με λογικά, μη κερδοσκοπικά κριτήρια στους υπηρετούντες στην περιοχή δημοσίους υπαλλήλους. Να δεις τότε κλάμα που θα πέσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων...
Από τη στιγμή που βρίσκεται ο ενοικιαστής μέσα στο σπίτι, με ή χωρίς συμβόλαιο, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον βγάλει, ούτε βέβαια να μπει ο ιδιοκτήτης μέσα στο σπίτι ή να διακόψει παροχές ρεύματος και νερού. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι έξωση η οποία θέλει κανένα μήνα. Ας πάρουν είδηση οι ιδιοκτήτες ότι, ή θα νοικιάζουν τα σπίτια τους σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, δημοσίους ή όχι. Και το νοίκι να πέφτει όλο τον χειμώνα και να σου αφήνουν το σπίτι όποτε θέλουν οι ιδιοκτήτες δεν γίνεται.
Και αφού συμφωνήσω 100% μαζί σου Jerzy, θα προσθέσω ότι αυτοί που πετιούνται στον δρόμο είναι αυτοί που μαθαίουν γράμματα στα παιδιά των ιδιοκτητών των ακινήτων, τους γιατρεύουν όλον τον χρόνο και τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όλον τον χρόνο. Δεν γίνεται από τη μια να γκαρίζουν ότι δεν έχουν υγεία και παιδεία κι όταν οι λειτουργοί δουλεύουν στα νησιά να τους μεταχειρίζονται ως αναλώσιμο είδος.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ