Καρδίτσα: Συλλαλητήριο για τις ζημιές από τον «Ιανό»- Ζητούν αποζημίωση στο 100% και έκτακτα επιδόματα

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο για τις ζημιές από τον «Ιανό»- Ζητούν αποζημίωση στο 100% και έκτακτα επιδόματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Συλλαλητήριο για τις ζημιές που υπέστη η περιοχή από τις πλημμύρες, διοργάνωσαν σήμερα από κοινού η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας.


Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων της περιοχής, αλλά και άλλων περιοχών που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία, όπως της Εύβοιας.

Βασικό αίτημα είναι οι άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για όλους τους πληγέντες ανεξαιρέτως από την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε την περιοχή στις 18 Σεπτεμβρίου 2020. Παράλληλα, ζητούν να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά-αποστραγγιστικά-αρδευτικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.


Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας, ενώ επισκέφθηκαν και την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, όπου επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα τονίζεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποκατασταθούν οι κατοικίες, οι οικοσυσκευές, τα υπόγεια-βοηθητικοί χώροι και εξοπλισμός, τα αυτοκίνητα, τα καταστήματα, οι καλλιέργειες, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο (μελισσοσμήνη κ.ά), ο μηχανολογικός εξοπλισμός στο 100% χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.


Επίσης ζητούν να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων και μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος, μέχρι ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν οι πληγέντες, μεταξύ των οποίων είναι οι καταστηματάρχες, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν, οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς και οι κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο.


Τέλος, οι διαδηλωτές απαίτησαν από τους αρμόδιους φορείς, να αναλάβουν την απομάκρυνση της λάσπης και άλλων υλικών από όλα τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα χωράφια.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ